Informatie

De Masabi is een binnenvaart schip met een lengte van 80 meter en een breedte van 9 meter. Dit schip kan 1330 ton meenemen. Als zij zoveel geladen heeft ligt ze 2,73 meter diep.

De Masabi is een dubbelwandig schip die goed is voor het vervoer van massagoed. O.a kolen, bagger, staal, zand en grind. De Masabi heeft 1 lang ruim van 55 bij 7 meter. Dit is ideaal voor lange en grote producten. Zoals constructie en lang staal. Dit schip kan ook afdekken en zo dus droog lading vervoeren.

Vaargebied

De Masabi vaart vooral naar het Duitse kanaal omdat het een ideaal kanaal schip is. Leeg kan het schip maximaal 4,25 meter laag gemaakt worden. Dit is nodig voor de bruggen in het Duitse kanaal want die zijn vrij laag. In de meeste gevallen is ballast zetten niet nodig. En zijn plaatsen waar de bruggen nog lager zijn en waar wij dus wel ballast voor moeten zetten. Dit gebeurt dan in de zij beunen zodat je geen water in het ruim hoeft te zetten. De Masabi vaart niet alleen op de Duitse kanalen, maar ook op de Rijn en de zijrivieren van de rijn. Ook vaart de Masabi op de Nederlandse rivieren.

Motor

De motor die in het schip staat is een MWM langzaam loper met een kracht van 800 pk. Hij maakt maximaal 375 toeren. Ook staat er een kopschroef van ´van Tiem´ in, deze heeft een vermogen van 310 pk.

Duitse makelij

Het schip komt uit 1971 en is in Duitsland gebouwd. Dit zie je in veel dingen op het schip terug. De stuurhut is typisch Duits omdat het klein gebouwd is en Duits degelijk betimmerd is. De woning was typisch Duits. Er stond een dubbele woning op. Dit is veranderd en nu is het 1 grote woning met 3 slaapkamers. Voorop is geen woonruimte. Wel is er voorop een garage voor de auto. Er staat voorop een autokraan van 16 meter lang.

Be Sociable, Share!